Sectiunea de Catalogare-Indexare a Asociatiei Bibliotecarilor din România a organizat si anul acesta o întrunire de lucru în care s-au discutat probleme profesionale cu care ne confruntam, s-au prezentat noutati din domeniu, s-au facut planuri pentru viitor. Subiectele întrunirii au fost, fara sa se limiteze
doar la: "Ghidul de catalogare si noile cerinte internationale în descrierea resurselor bibliografice", "Evolutii în validarea termenilor din limbajul national de indexare Lives-Ro" si prezentarea unui nou produs open access al Consortiului CZU.

Locul desfasurarii întrunirii a fost, prin acceptul si cu sprijinul domnisoarei Elena Herelea, director al institutiei, Biblioteca Universitatii "Transilvania” din Brasov. Persoana de contact si omul din spatele fiecarei reusite în privinta organizarii ca întreg, si în particular, a succesului cu organizarea salilor în care s-au desfasurat lucrarile, functionarea echipamentelor tehnice, organizarea pauzelor de cafea, cazarea, sugestiile pentru masa a fost Gabriela Costea, bibliotecara. Cele doua doamne, mai presus de orice, au organizat un eveniment cultural memorabil, vizita la Casa Muresenilor, pe parcursul careia am asistat la un recital de pian al foarte tinerei si talentatei pianiste, Sânziana Mircea, eleva în clasa a XI-a la Liceul de Muzica “George Enescu” din Bucuresti. Momentul cultural s-a desfasurat la sfârsitul primei zile, dupa ore bune si profitabile de activitate stiintifica, discutii pe marginea lucrarilor prezentate si dezbateri profesionale intense.

icon Raport privind întrunirea de lucru a Secţiunii de Catalogare-Indexare (Braşov, 13-14 mai 2010) (67.18 kB)


 

Noutăți