Grupul de lucru „Ghid naţional de catalogare şi aplicarea formatului Unimarc în bibliotecile din România”, format în cadrul Secţiunii Catalogare, clasificare, indexare a ABR (Asociaţia Bibliotecarilor din România) a luat în discuţie şi terminologia catalografică care stă la fundamentul activităţilor de prelucrare a resurselor. Documentele pe care s-au bazat membrii grupului sunt cele de actualitate, dar şi documente de referinţă din domeniul biblioteconomic sau lingvistic.

Doamna Raluca Bucinschi, Biblioteca Naţională a României, şi-a asumat, în cadrul grupului de lucru, realizarea/compilarea unui set de termeni din domeniul muzical şi al artei spectacolului pentru a fi înţeleşi şi utilizaţi corect de către cei care lucrează în prelucrarea unor astfel de tipuri de resurse.

În această fază, catalogatorii, bibliografii, bibliotecarii care lucrează în secţii specializate sau gestionează asemenea tipuri de resurse, dar şi specialiştii din diverse domenii, implicaţi în activităţi biblioteconomice, absolvenţi ai facultăţilor de informatică, electronică etc., sunt rugaţi să adauge noi explicaţii, observaţii, atrăgând atenţia asupra termenilor analizaţi. Sunteţi încurajaţi să adăugaţi noi termeni, dacă veţi considera necesar.

Comentariile, observaţiile şi propunerile se vor trimite până la data de 01 mai 2018, pe adresele: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. şi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Vă recomandăm accesarea rubricii Documente, folderul Sectiuni-Catalogare, clasificare, indexare-Vocabular sau consultarea următorului link:

http://www.abr.org.ro/index.php/documente/sectiuni/catalogare-clasificare-indexare/vocabular/resurse-muzicale.


 

Noutăți