Relatii internationale

Participarea reprezentantului ABR, doamna Laura Andrei, Iași, la salonul de carte pemtru copii, Chișinău - 2015

Raport narativ privind participarea

la cea de-a XIX-a ediţie a

Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret

Chişinău, 23–26 aprilie 2015

 

În perioada 23–26 aprilie am participat din partea Asociaţiei Bibliotecarilor din România la cea de-a XIX-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău, Republica Moldova.

Read more: Participarea reprezentantului ABR, doamna Laura Andrei, Iași, la salonul de carte pemtru copii,...

DREPTUL LA E-LECTURĂ

Comunicat de presă EBLIDA. Haga, 5 iunie, 2014.

Astăzi, EBLIDA  dă publicităţii  cel mai recent document oficial  privitor la  “Dreptul la e-lectură/lectura în mediu electronic”.

Acest document, care urmează documentului EBLIDA “E-publicaţiile/publicaţiile electronice şi schimbările din biblioteci” se concentrează pe problema publicaţiilor electronice şi accesibilitatea lor în biblioteci.

Read more: DREPTUL LA E-LECTURĂ

ABR la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău

ABR la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău,

 

Ediţia a XVI-a

Daniela Argatu,

președinte Filiala Suceava a ABR

 

În perioada 26-27 aprilie a.c. am participat împreună cu colega mea Cristina Pârvu de la Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, la unul dintre cele mai importante evenimente culturale ce se desfășoară în Republica Moldova, la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău, ediţia a XVI-a, sub patronajul preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu.

Inaugurarea evenimentului a avut loc la Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO, în Pavilionul 3 în prezența invitaţilor de onoare ce au reprezentat Parlamentul Republicii Moldova, Ambasada Republicii Belarus, Ambasada Republicii Populare Chineze, Ambasada Republicii Franceze, Alianţa Franceză din Moldova, Ambasada Republicii Federale Germania, Ambasada Republicii Polone, Biblioteca de literatură şi cultură poloneză "A. Mickiewicz", Ambasada României, Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu", Asociația Bibliotecarilor din România, Asociația Bibliotecarilor din Moldova, Ambasada Federaţiei Ruse, Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură, Ambasada Regatului Suediei, Ambasada Republicii Turcia, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord dar și a unui public extrem de numeros reprezentat în special de copii (mii de copii dornici să atingă cele mai frumoase cărți).

Read more: ABR la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău

O experienţă biblioteconomică - Conferinţa Anuală a Bibliotecarilor din Bulgaria

În perioada 9-10 iunie a.c. s-a desfăşurat ce-a de-a XXI-a ediţie a Conferinţei Naţionale a Asociaţiei Informaţiei şi a Bibliotecarilor din Bulgaria (BLIA), reuniţi pentru a discuta despre „Nevoile societăţii informaţionale şi bibliotecile – armonie sau conflict?”. Gazda Conferinţei a fost Sala Municipalităţii din Blagoevgrad, oraş situat în sud-vestul Bulgariei, pe valea râului Struma, la poalele Munţilor Rila şi Pirin, aproape de graniţele cu Grecia, Macedonia şi Serbia, un loc ideal pentru a trăi şi a învăţa. Aici trăieşte o importantă comunitate de aromâni. Blagoevgrad este un important centru cultural, economic şi sportiv, un spaţiu modern, cu oameni calzi şi primitori, a căror imagine este reprezentată de cele două universităţi ce-i fac cinste – Universitatea de Sud-Vest „Neofit Rilski” şi Universitatea Americană (AUBG) recunoscută în întreaga lume pentru performanţele absolvenţilor săi.

 

Read more: O experienţă biblioteconomică - Conferinţa Anuală a Bibliotecarilor din Bulgaria

Participare ABR la workshopul organizat de secţiunea Managementul asociaţiilor de bibliotecari a IFLA

La invitaţia conducerii secţiunii Managementul asociaţiilor de bibliotecari (Management of Library Associations-MLAS) a IFLA, ABR a participat la workshop-ul pentru asociaţiile de bibliotecari din regiunea centrului şi sud-estului Europei care s-a desfăşurat la Split, în Croaţia, în ziua de 19 februarie 2011.

ABR a fost reprezentată de d-na Henrietta Alina Muntyan, preşedintele filialei Timiş.

Vă punem la dispoziţie Raportul elaborat de d-na Muntyan şi câteva imagini imagini surprinse în timpul desfăşurării workshop-ului.

 

Noutăți