Filiala Constanța

Preşedinte:

Ibolya Negoiţă, Colegiul Economic Mangalia

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0723.652.054

 

Vicepreședinte:

Mihaela Nicoleta Mictar, Colegiul Tehnic Energetic Constanța

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0723.316.954

 

Secretar:

Silvia Mihaela Trinca, Liceul Tehnologic ”Ion Bănescu” Mangalia

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0736.539.406

De Ziua Învățătorului, un scriitor dobrogean: Costache TUDOR

Elevi ai Colegiului Tehnic Pontica, alături de cadre didactice, prof. psiholog Camelia Condurache și bibliotecar Magdalena Bogdan, au avut parte de o intâlnire emoționantă cu scriitorul, publicistul și directorul revistei de cultura AGORA, domnul Costache Tudor - membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Read more: De Ziua Învățătorului, un scriitor dobrogean: Costache TUDOR

Activități în biblioteca școlară constănțeană

Cărțile trebuie să fie o prezență constantă în viața celor mici, care vor ajunge să le iubească dacă le vor asocia cu momente plăcute sau distractive. Astfel, Școala Gimnazială nr. 6 “Nicolae Titulescu” din Constanța, prin doamna Florinela Etegan, reușește să îi atragă într-un număr cât mai mare către lectură pe elevii instituției. Activități precum “Colțul de recreere în bibliotecă - Lectura ca acasă”, “Magia lecturii prin joacă”, Atelierul “Micii meșteșugari”, Concursul “Și școala ta merită o bibliotecă” - realizat de Fundația Dan Voiculescu împreună cu Editura Rao, “La un ceai în împărăția cărților”, Clubul de lectură “Taraba poveștilor”, toate acestea reprezintă pentru micuți o oază de cunoaștere, de socializare și de descoperire a universului vast al cărților.

 

In libro veritas!

Read more: Activități în biblioteca școlară constănțeană

Cartea joc - mijloc de comunicare, socializare, integrare

La finalul săptămânii trecute, C.S.E.I. Maria Montessori, prin bibliotecar Marinela Sfetcu, prof. Mihaela Boantă, Cornelia Panait și director Roxana Giubernea, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, prin bibliotecar Simona Alexa, prof. Daniela Alexandrescu, Elena Cojocaru, Liliana Iancu, psiholog Dorina Herciog și director Verginica Deaconeasa, a avut loc activitatea metodică a bibliotecarilor școlari Cartea joc - mijloc de comunicare, socializare, integrare. Întâlnirea s-a desfășurat cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții și a Bibliotecarului (23 aprilie) la Școala Gimnazială nr. 37 Constanța. Invitații au discutat despre metodele alternative educaționale și rolul acestora în cadrul centrelor școlare de educație incluzivă, dar și rolul bibliotecii școlare în viața elevilor cu C.E.S.

In Libro Veritas!

Read more: Cartea joc - mijloc de comunicare, socializare, integrare

Biblioteca: Atelier de lucru – o nouă întâlnire a bibliotecarilor școlari din Constanța

Vineri, 30 martie, bibliotecarii și documentariștii din învățământul preuniversitar constănțean s-au întâlnit în cadrul unei noi activități metodice. Evenimentul a avut loc la Casa Corpului Didactic din Constanța și a fost coordonat de către doamna Flavia Alexandra Petrov, documentaristul instituției.

Read more: Biblioteca: Atelier de lucru – o nouă întâlnire a bibliotecarilor școlari din Constanța

Simpozion dedicat aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

“Trecutul Basarabiei, prezentul Republicii Moldova”

Simpozion dedicat aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

 

Azi 27 martie 2018, în Centrul de Documentare al Colegiului Economic Mangalia a avut loc Simpozionul dedicat Unirii Basarabiei cu România. La activitate au participat elevii clasei a IX-a B îndrumaţi de domnul profesor Mihai Sandu, doamna profesor Raluca Simona Ciobănel, Director al Colegiului Economic, doamna profesor Roxana Sandu împreună cu elevii clasei a V-a C de la Şcoala Gimnazială „Gala Galaction” şi doamna profesor documentarist Ibolya Negoiţă.

Read more: Simpozion dedicat aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

1 februarie - Ziua Cititului Împreună

Școala nr. 18 "Jean Bart" din Constanța s-a alăturat milioanelor de oameni de pe întreg globul care au sărbătorit pe 1 februarie "Ziua Internațională a Cititului Împreună". Copiii din clasele primare dar și cei de gimnaziu au participat cu plăcere la activitățile organizate în Laboratorul de Joc și Citit Împreună, activități proiectate de către bibliotecarul unității școlare, doamna Caba Ramona.

Read more: 1 februarie - Ziua Cititului Împreună

Biblioteca Vie, la Colegiul Economic Mangalia

Miercuri, 22 noiembrie 2017, la inițiativa doamnei profesor documentarist Ibolya Negoiță de la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia, a avut loc un eveniment special, unicat, intitulat „Biblioteca vie”, dedicat excelenței sale CARTEA, numai că de această dată elevii au stat față-n față cu o „carte vie”, pe care au „răsfoit-o” pentru a afla cât mai multe informații despre și de la ea.

Cărțile vii au fost: Șeful Cercului Militar Mangalia Liana Naum, scriitoarea Dora Alina Romanesc și ofițerii în Marină Olteanu Ionuț Mădălin și Tătărușanu Răzvan.

Activitatea se găsește la adresa: https://mail.yahoo.com/d/folders/1/messages/21572

Activitate CCD Constanța

La sfârșitul lunii trecute, bibliotecarii și documentariștii constănțeni s-au întâlnit în cadrul Bibliotecii Școlii nr. 28 Dan Barbilian, cu ocazia activității metodice planificate pentru această perioadă. Acțiunea s-a desfășurat la inițiativa Casei Corpului Didactic Constanța și a inclus teme precum scrisul, cărțile, autorii, în contextul aniversării celor 139 de ani de când Constanța a revenit României.

Read more: Activitate CCD Constanța

Ziua Dobrogei – 14 noiembrie sărbătorită la Colegiul Economic Mangalia în Centrul de Documentare și Informare

Marți, 14 noiembrie 2017, a avut loc activitatea dedicată Zilei Dobrogei la C.D.I. din cadrul Colegiului Economic Mangalia.

La activitate au participat elevii clasei a XII-a B împreună cu profesorul de istorie Sandu Mihai, prof. documentarist Negoiță Ibolya, prof. Raluca Simona Ciobănel – Directorul Colegiului Economic, prof. Tănase Cornelia – Director adjunct și echipa pedagogică a C.D.I.

Read more: Ziua Dobrogei – 14 noiembrie sărbătorită la Colegiul Economic Mangalia în Centrul de Documentare...

Activități în C.D.I. la Colegiul Național Nicolae Titulescu din Medgidia

Luna octombrie a fost o lună bogată în experiențe și activități de cunoaștere a istoriei și a oamenilor în cadrul Centrului de Documentare și Informare Alfa și Omega al Colegiul Național Nicolae Titulescu din Medgidia.

Read more: Activități în C.D.I. la Colegiul Național Nicolae Titulescu din Medgidia

Trăiește ceea ce citești și descoperă Biblioteca Vie!

Vineri, 27 octombrie, a avut loc la Casa Corpului Didactic Constanța, activitatea metodică cu tema Managementul activităților din C.D.I. – Trăiește ceea ce citești și descoperă Biblioteca Vie!, prilej de întâlnire pentru bibliotecarii și documentariștii din învățământul preuniversitar constănțean. Activitatea a fost coordonată de către doamna Flavia Alexandra Petrov, documentarist la C.C.D. Constanța, împreună cu echipa instituției.

Read more: Trăiește ceea ce citești și descoperă Biblioteca Vie!

Activitate dedicată Zilei Armatei la Mangalia

Luni, 23 octombrie 2017, ora 12.00, a avut loc la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia, o activitate cultural-artistică dedicată Zilei Armatei. Cu acest prilej, domnul profesor Emil Corneliu Ninu, a lansat volumul „Bravii noștri veterani de război”.

Read more: Activitate dedicată Zilei Armatei la Mangalia
Page 1 of 2
 

Noutăți