Școala nr. 18 "Jean Bart" din Constanța s-a alăturat milioanelor de oameni de pe întreg globul care au sărbătorit pe 1 februarie "Ziua Internațională a Cititului Împreună". Copiii din clasele primare dar și cei de gimnaziu au participat cu plăcere la activitățile organizate în Laboratorul de Joc și Citit Împreună, activități proiectate de către bibliotecarul unității școlare, doamna Caba Ramona.

Elevii de clasa a III-a au avut posibilitatea de a se familiariza cu opera lui Edmondo de Amicis - ”Cuore”. S-au arătat încântați, pentru că povestirile cuprinse în opera scriitorului italian au ca protagoniști școlari de vârsta lor. Mai mult, după ce au parcurs textul, copiii au împărtășit din experiențele proprii, raportându-se la ceea ce au citit. Astfel, au retrăit emoțiile primei zile de școală în care și-au cunoscut învățătoarea. 

Membrii Consiliului Elevilor, întruniți în bibliotecă pentru a discuta despre viitoarele proiecte ce se vor desfășura în acest spațiu, s-au molipsit de la colegii mai mici și au dorit să participe la activitatea dedicată Zilei Cititului Împreună. Au ales să citească piesa de teatru a lui Vasile Alecsandri - ”Cucoana Chirița în balon”. Bucuria a fost maximă si copiii si-au exprimat dorința de a repeta experiența. Cu această ocazie, s-au fixat și bazele clubului de teatru al școlii!

 

In libro veritas!


 

Noutăți