Asociația Bibliotecarilor din România (ABR)-Filiala Galați împreună cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” au organizat în data de 25 aprilie 2018, ora 13:00, în Sala Senatului din incinta Universității „Dunărea de Jos” întrunirea profesională cu tema „Bibliotecile și necesitatea implicării în dezvoltarea durabilă”, dedicată zilei de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din România. La acest eveniment profesional au participat 53 de bibliotecari din biblioteci publice, școlare și universitare din județul Galați și două colege din Filiala Constanța – prof. Nicoleta Lazăr și Ibolya Negoiță – președinte al Filialei Constanța a ABR.

         Au fost susținute următoarele lucrări:

1) Anca Laura Grigorov – Universitatea Dunărea de Jos Galați - Conceptul de siguranţa şi securitate în bibliotecă

2) Dorina Bălan – Biblioteca „V.A. Urechia” Galați - Dezvoltarea durabilă și aplicabilitatea sa în bibliotecă – Agenda ONU 2030

3) Gina Mocana - Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Galați – Proiectele educaționale și Biblioteca școlară

         Au fost acordate următoarele premii:

  1. Pentru implicare în activitatea de promovare a lecturii - LUCICA VELICHE (Biblioteca „V.A. Urechia” Galați)
  2. Pentru implicare în implementarea proiectelor educaționale de promovare a lecturii - GINA MOCANU (Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Galați)
  3. Pentru implicare și dăruire profesională în activitatea din domeniul biblioteconomic - FLORICA CRISTEA (Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” Galați)

Fotografii:

https://photos.google.com/share/AF1QipPI_jd0S7T8nB6zgSeF2_vOlr8abpkQHs1W9xZLOshcl9At9QdgFFmOvt6Xt39E0w?key=QjFZd0E3ZHdKeXUzQmFsWWh3NXpBb3pNbVpBS09n

 


 

Noutăți