Proces verbal,

Încheiat astăzi, 08.09.2016, în cadrul întâlnirii Secțiunii Informatizare Digitizare

 

Lucrările secțiunii au avut loc la Universitatea Politehnica Timișoara, în cadrul Conferinței naționale a Asociației Bibliotecarilor din România, ediția a XXVII-a și s-a bucurat de prezența a numeroși participanți, atât bibliotecari cât și cadre didactice, directori de biblioteci, reprezentantul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, studenți etc.

 

Ordinea de zi:

1. Cuvânt de deschidere al președintelui secțiunii;

2. Prezentarea lucrărilor:

  • Digitizarea manuscriselor Bibliotecii Academiei Române prin proiectul „Repere culturale bazate pe manuscrise bizantine și postbizantine” – BYZANTION, 218/2012 realizat în parteneriat cu ITC, cu finanțare UEFISCDI, autoare dr. Delia Bălăican, Biblioteca Academiei Române.
  • Călătorind prin Sibiu cu Biblioteca digitală a Universității “Lucian Blaga” – dezvoltarea unei baze de date specializate, autoare drd. Cristina Pârvu, Biblioteca Universității “Lucian Blaga” , Sibiu.
  • Implementarea sistemului RFID în activitatea de inventariere a colecțiilor Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I “ București, autoare Ionica Vlădăcenco, BCU Carol I.
  • Implementarea sistemului integrat de bibliotecă Koha, studii de caz la Biblioteca Universității “Dunărea de Jos” Galați, autoare Lenuța Ursachi, Mioara Voncilă-Biblioteca Universității “Dunărea de Jos” Galați.
  • Colecțiile digitale ale BNaR publicate în Europeana, autoare Marinela Covaci – Biblioteca Națională a României.

3. Probleme organizatorice.

4. Concluzii și discuții.

 

1. În cuvântul de deschidere, doamna Marinela Covaci a apreciat interesul pentru această secțiune și a exprimat regretul că dl dr. Cosmin Sabo de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca nu era prezent pentru a susține lucrarea cu care se anunțase și care fusese acceptată, Standarde și inovare în bibliotecă.

3. După prezentarea lucrărilor, doamna Marinela Covaci a anunțat invitația făcută pentru toți participanții de către BCU “M. Eminescu” de a participa la Zilele BCU în perioada 6-8 noiembrie 2016.

 

Doamna Marinela Covaci le-a mulțumit celor prezenți pentru participare și i-a invitat la următoarele întâlniri ale secțiunii cu lucrări și propuneri pentru discuții.

 

Marinela Covaci – președinte Secțiunea Informatizare Digitizare


 

Noutăți