PROCES-VERBAL

al întâlnirii Secțiunii LEGISLAȚIE DE BIBLIOTECĂ ȘI PREGĂTIRE PROFESIONALĂ,

Conferința Națională a ABR, Iași, 9-11 septembrie 2015

 

Întâlnirea Secţiunii Legislaţie de bibliotecã şi Pregãtire profesionalã din cadrul ABR a avut loc în data de 9 septembrie 2015, în sala H.P. Bengescu a Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu” Iaşi, în prezenţa unui numãr de aproximativ 60 de persoane.

 

În programul stabilit de organizatori erau prevãzute urmãtoarele puncte, pe ordinea de zi:

1. Legea bibliotecilor, în dezbatere națională – Adriana Borună (șef Serviciu, Dezvoltarea Instituțională, Biblioteca Națională a României)

2. Ana-Adelina Cotarcea (Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” Timișoara) - Contractul Colectiv de muncă la nivel de instituție. Cazul Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” Timișoara

3. Alegeri

Dezbatere naţionalã a legii este o exprimare nepotrivitã. N-am fost informaţi de modificãrile şi completãrile fãcute, astfel încât sã putem avea un punct de vedere argumentat.

Am fost surprinsã de introducerea acestei dezbateri deoarece la conferinţa de la Oradea, în programul secţiunii, am avut parte de o altfel de dezbatere şi anume: Claudia LUNGU, Biblioteca Națională a României - "Forma finală a propunerilor de modificare a Legii bibliotecilor".

Referitor la alegeri, n-au fost stabilite (sau au fost şi n-am fost eu instruitã?!) metodologii, proceduri, reguli clare.

În urma propunerilor şi a votului deschis, cei prezenţi au votat, în unanimitate, pentru:

Preşedinte: Mihaela Vazzolla, Biblioteca Naţională a României;

Secretar: Bogdan Popescu, Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" Bucureşti.

 

 

Luminiţa Danciu – Preşedinte secţiune 2012–2015

Biblioteca Universitãţii din Petroşani


 

Noutăți