Anunțuri

La mulți ani!

La mulți ani, Carte! La mulți ani, Bibliotecari!

Ziua de 23 aprilie are conotații speciale pentru toți cei aflați în slujba cărții, astfel, ea este celebrată prin evenimente de promovare și popularizare a lecturii, care marchează Ziua Bibliotecarilor din România, dar și Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor.

La nivelul ABR, o serie de manifestări evidențiază această zi importantă pe plan național: simpozioane, dezbateri, ateliere, vizite în biblioteci, care se vor întinde pe parcusul mai multor zile, în Săptămâna Națională a Bibliotecilor.

Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor se sărbătoreşte anual, în 23 aprilie, şi este iniţiată de UNESCO, prima ediţie având loc în 1995. Din anul 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată şi Ziua Bibliotecarului din România.

În numele meu, în calitate de președinte al ABR, și al membrilor Consiliului Director, vă uram cele mai bune gânduri tuturor bibliotecarilor din România, mult succes și determinare în tot ce își propun!

Dr. Adriana Szekely și Consiliul Director,

Asociația Bibliotecarilor din România

 

2% pentru ABR 2018

Vă invităm să sprijiniți Asociația Bibliotecarilor din România (ABR) direcționând 2% din impozitul pe venit, pentru a vă implica direct în dezvoltarea comunității bibliotecarilor și tuturor specialiștilor în știința informării și documentării, pentru a crea instrumente de învățare, pentru a ajuta la formarea continuă prin evenimente profesionale utile breslei, pentru a realiza campanii de promovare a cărții și lecturii.

ABR organizează întâlniri profesionale și cursuri specializate, editează și publică materiale de specialitate, colaborează cu cele mai importante asociații de profil pentru a fi un reper important și a disemina cele mai noi tendințe din lumea informației și a cărții.

Menționăm că filiala cu cei mai mulți membri care orientează 2% din impozit spre ABR va fi distinsă cu un premiu la Conferința Națională a Asociației Bibliotecarilor din România de la Sibiu (2018).

Formularul poate fi descărcat accesând acest pdf link .

Instrucțiuni pentru completarea formularului 230 pdf aici .

Informare IFLA-Programul WiFi4EU

Vă semnalăm acest anunț primit de la domnul Gerald Leitner-Secretar general, IFLA despre o inițiativă a Comisiei Europene-Programul WiFi4EU-care promite să extindă în mod semnificativ accesul public la Internet (WiFi) în Uniunea Europenă, cu un buget de 120 de milioane de euro. Bibliotecile sunt menționate explicit ca beneficiari.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa acest pdf link .

 

Înscrieri pentru membrii ABR la atelierul "Promovarea rolului bibliotecilor în implementarea agendei ONU 2030 și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă"

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) împreună cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) vor găzdui în perioada 29-30 martie 2018 la Chișinău un atelier de două zile privind modul în care activitatea bibliotecilor susține Agenda 2030 de dezvoltare durabilă. 
Atelierul este organizat în parteneriat cu (IFLA) prin Programul Internațional de Advocacy (IAP). La acest atelier vor lua parte 10 bibliotecari din România şi 10 din Republica Moldova, bibliotecari care au susținut până acum sesiuni de training sau informare pentru colegii lor și sunt interesați de activitatea de advocacy în cadrul profesiei. Pentru membrii ABR sunt disponibile 5 locuri, mai multe detalii despre inscriere aici:
 
 

Noutăți