Profesori documentarişti

Președinte:

Corina Stănilă, Ministerul Educației Naționale

E-mail: corina.stanila@gmail.com

Telefon: 0745284004

 

Secretar:

Marinela Tatiana Rusu, Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" Sibiu

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0744573896

Proces-verbal al Secţiunii Profesori documentariști

PROCES-VERBAL

al întâlnirii Secţiunii PROFESORI DOCUMENTARIȘTI

Conferinţa Naţională a ABR, Timișoara, 6 - 9 septembrie 2016

 

Conferința Națională a Asociației Bibliotecarilor din România a fost găzduită în toamna acestui an de Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara și de Biblioteca Centrală Universitară „E. Todoran”, din cadrul  Universității de Vest  Timișoara.

 

Read more: Proces-verbal al Secţiunii Profesori documentariști

Proces-verbal al Secțiunii Profesori documentariști

PROCES-VERBAL

al întâlnirii Secţiunii PROFESORI DOCUMENTARIȘTI

Conferinţa Naţională a ABR, Iaşi, 9–11 septembrie 2015

 

Conferința a avut ca tema Biblioteca și provocările epocii digitale si a fost găzduită în toamna acestui an de Biblioteca Centrală Universitară „M. Eminescu” Iași.

 

Read more: Proces-verbal al Secțiunii Profesori documentariști

Conferinţa Naţională „CDI, vector al dezvoltării culturii informaţiei”

Conferinţa Naţională „CDI, vector al dezvoltării culturii informaţiei”

Sibiu, 8-9 noiembrie 2013

In perioada 8-9 noiembrie 2013, la Sibiu, va fi organizata Conferinta Naționala “CDI, vector al dezvoltării culturii informației”

Acțiunea este avizată de Ministerul Educației Naționale (MEN) și susținută de Institutul Francez din România (IFR) și se va desfășura în parteneriat cu: ISJ Sibiu, Biblioteca Astra Sibiu, Asociația Bibliotecarilor din România (ABR), ARS CDI, Asociația EduMedia.

Conferința se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar: profesori documentariști, bibliotecari școlari, responsabili CDI și profesori, învățători, educatori, respectiv directorilor unităților de învățământ preuniversitar, reprezentanţilor ISJ/ISMB, directorilor CCD și profesorilor metodiști, formatorilor, cadrelor didactice din sistemul universitar, reprezentanţilor asociaţiilor profesionale de profil, reprezentanţilor bibliotecilor, precum și studenţilor din facultățile de profil.

Read more: Conferinţa Naţională „CDI, vector al dezvoltării culturii informaţiei”

Obiceiuri de primăvară la români, turci şi tătari

Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia, coordonat de profesor documentarist Ibolya Negoiță, a organizat vineri, 1 martie 2013, ora 12.00, la Casa de Cultură din Mangalia, activitatea metodică Obiceiuri de primăvară la români, turci şi tătari. Activitatea a beneficiat de susținerea următoarelor persoane: primarul Cristian Radu, consilierul Romulus Dumitrana, consilierul local Membulat Ghiulgian - președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, directorul Colegiului Economic Mangalia, prof. Simona Raluca Ciobănel și directorul adjunct, prof. Cornelia Tănase.

Din partea administrației locale a vorbit consilierul Membulat Ghiulgian, iar directorul Simona Ciobănel a prezentat activitatea Centrului de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia. Directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, dr. Sorin Marcel Colesniuc, a evidențiat buna colaborare a muzeului cu Centrul de Documentare și Informare, fapt demonstrat de numeroasele proiecte comune derulate în ultimii ani. În finalul discursului, a mulțumit conducerii Colegiului Economic pentru susținerea proiectelor, inițiate cu scopul educării tinerei generații.

A urmat un amplu program de poezii, cântece și dansuri tradiționale legate de obiceiurile de primăvară ale românilor și tătarilor: prof. Mariana Gogu a recitat poezia Martie; elevele Aila Mola, Iulia Năstase și Gabi Pârvu au prezentat Nawrez – sărbătoarea primăverii la tătari; elevii Birol Musa și Serhan Anefi au recitat poezia Nawrezul, tradusă în limba română de Andreea Romaniuc; copiii comunității din Tuzla au cântat colindul primăverii; mai mulți elevi au prezentat un vechi și important obicei al românilor – Baba Dochia, iar elevele Maria Maxim și Iuliana Turony au descris povestea legată de această tradiție; elevele Alexandra Marian, Daniela Nechita și Roxana Murguleț au prezentat diverse desene cu Baba Dochia, iar elevele Vera Luca și Roxana Neagu au recitat poezia Dochia; Tatar Awasî și Serhan Anfel au interpretat poezia Nawrwzul; membrii trupei Plai de dor, ai cărei coregrafi sunt Gina și Ștefan Nicolin, au dansat pe muzică populară românească; prof. Nilghiun Murtaza a interpretat melodii tradiționale tătărești; formația de dansuri tătărești Geansu din Techirghiol a dansat pe muzică tătărească, la fel și formația de muzică populară tătărească din Dobrich, Bulgaria.

Au mai fost prezenți: Murat Actuan, consilier superior la Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Constanța, Manole Beghiz, profesor documentarist la Casa Corpului Didactic din Constanța și mai mulți profesori documentariști din județ. La sfârșitul manifestării, participanții au admirat  creațiile atelierului de confecționat mărțișoare din noduri marinărești. Elevele din clasa a X-a C: Ana Maria Costea, Ioana Luk și Georgiana Ștefan au împletit mărțișoare așa cum au învățat la vernisajul expoziției de noduri marinărești, organizată la Muzeul Callatis în ianuarie 2013. Tinerele au deprins această frumoasă artă marinărească de la militarii Școlii de Aplicație a Forțelor Navale din Mangalia, coordonați de comandorul Vasile Chirilă.


Page 1 of 2
 

Noutăți