Duminică, 4 septembrie 2011, în prezenţa preşedintelui bulgar, Gheorghi Pârvanov, mitropolitul oraşului Ruse, Neofit, a ţinut o slujbă religioasă de pomenire a celor peste 8.000 de victime, bulgari, români, germani şi musulmani, căzuţi în sângeroasa bătălie de la Turtucaia, din zilele de 1-6 septembrie 1916. În continuare, s-a reconstituit şi scena dramaticei încleştări pe viaţă şi pe moarte, în uniforme şi armament de epocă.

Câţiva membri Filialei Mangalia ai Asociaţiei Naţionale „Cultul eroilor”, având ca preşedinte pe dl profesor Emil-Corneliu Ninu, cadre didactice din Comisia pedagogică a Centrului de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia (prof. doc. Ibolya Negoiță, Curcan Roxana, Ismail Nelida), Șc. Generală „Sf. Andrei”, angajaţi ai poliţiei de frontieră şi pensionari, au beneficiat de excursia organizată de conducerea judeţeană a asociaţiei, avându-l în frunte pe inimosul col. (r), dl Remus Macovei.

 Cu acestă memorabilă ocazie, odată cu omagiile lor, au depus şi o coroană de flori la monumentul celor ce şi-au găsit odihna veşnică pe malul Dunării albastre, în luptele din urmă cu 95 de ani, de la Turtucaia, în Bulgaria.


 

Noutăți