Conferinţa Naţională „CDI, vector al dezvoltării culturii informaţiei”

Sibiu, 8-9 noiembrie 2013

In perioada 8-9 noiembrie 2013, la Sibiu, va fi organizata Conferinta Naționala “CDI, vector al dezvoltării culturii informației”

Acțiunea este avizată de Ministerul Educației Naționale (MEN) și susținută de Institutul Francez din România (IFR) și se va desfășura în parteneriat cu: ISJ Sibiu, Biblioteca Astra Sibiu, Asociația Bibliotecarilor din România (ABR), ARS CDI, Asociația EduMedia.

Conferința se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar: profesori documentariști, bibliotecari școlari, responsabili CDI și profesori, învățători, educatori, respectiv directorilor unităților de învățământ preuniversitar, reprezentanţilor ISJ/ISMB, directorilor CCD și profesorilor metodiști, formatorilor, cadrelor didactice din sistemul universitar, reprezentanţilor asociaţiilor profesionale de profil, reprezentanţilor bibliotecilor, precum și studenţilor din facultățile de profil.

Acțiunea se va derula pe parcursul a două zile, în care sunt organizate conferințe susținute de invitați din mediul academic din România și Franța, mese rotunde și ateliere de lucru pe domenii specifice, prezentări de proiecte și lucrări propuse de participanți.

Calendarul sintetic al conferinței:

Vineri, 8 noiembrie 2013

9:00 - 9:30 – Primirea participanților

9:30 – 13:30 – Deschiderea lucrărilor și conferințe în plen

15:00-17:00 – Ateliere de lucru pe domenii de interes

A1. Managementul dezvoltării rețelei de CDI la nivel de județean // Public: director CCD și inspectori școlari

A2. Coordonarea metodologică a CDI în județ // Public: profesorii metodiști și bibliotecarii din CCD

A3: Activități în CDI - De la teorie la practică în dezvoltarea culturii informației

A4: Inovație și creativitate prin CDI

17:00-18:00 – Masă rotundă cu tema “Cultura informației - nevoia de curriculum”

 

Sâmbată, 9 noiembrie 2013

9:00-11:00 – Ateliere de lucru pe domenii de interes

A5: Politica documentară și proiectul CDI în unitatea de învățământ

A6: Activităților culturale în CDI - focus “activități de promovare a lecturii”

A7: Utilizarea resurselor TIC în CDI

A8: Activități specifice CDI din ciclul preșcolar

11:15-12:30 – Sinteza lucrărilor/ateliere. Prezent și perspective în dezvoltarea rețelei CDI.

12:30-13:00 – Închiderea lucrărilor conferinței

Inscrierea se face pana la data de 3 noiembrie 2013 prin completarea on-line a formularului https://docs.google.com/forms/d/1TsrLJADWfnJwfp9bpCgY0TN5FcOYWtmu684DUbTQu6Q/viewform sau prin transmiterea fișei de înscriere la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau fax 0269.230.

Pentru a valoriza experiențele pozitive în implementarea și funcționarea CDI în România, participanţii se pot înscrie cu lucrări în vederea susținerii acestora în atelierele de lucru organizate în cadrul conferinței. Timpul alocat pentru fiecare prezentare va fi de 15 minute. Lucrarile vor fi publicate ulterior in volum cu ISBN.

Pentru detalii va rugam sa consultati site www.ccdsibiu.ro - sectiunea Noutati. Va stam la dispozitie pentru informatii suplimentare la: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ABR sustine organizarea si promovarea conferintei, aceasta fiind o actiune de formare continua in domeniul info-documentar pentru personalul din sistemul preuniversitar inscrisa in calendarul activitatilor sectiunii ‘Profesori documentaristi’ a ABR pentru anul scolar 2013-2014.

 

ABR - Sectiunea ‘Profesori documentaristi’


 

Noutăți