Comunicate

Aici vor fi cuprinse toate comunicatele asociației

Raport IFLA Global Vision

Accesând acest link, puteți citi rezumatul pdf Raportului IFLA-Viziune Globală .

Vizită de documentare la Biblioteca Academiei Române

3 mai 2018 a reprezentat o zi specială pentru Biblioteca Academiei Române, o instituţie care are menirea de a pune la dispoziţia publicului un vast patrimoniu cultural-ştiinţific, reprezentat de cele aproximativ 14.000.000 unități bibliografice de documente diverse.

În acea zi, ceva mai caldă decât normalul climatologic pentru acel început de mai, cum ar spune meteorologii la TV, Biblioteca Academiei Române a fost gazda studenților din primul an ai Facultății de Litere din cadrul Universității din București, Departamentul SID (Științe ale Informării și Documentării).

Read more: Vizită de documentare la Biblioteca Academiei Române

2% pentru ABR 2018

Vă invităm să sprijiniți Asociația Bibliotecarilor din România (ABR) direcționând 2% din impozitul pe venit, pentru a vă implica direct în dezvoltarea comunității bibliotecarilor și tuturor specialiștilor în știința informării și documentării, pentru a crea instrumente de învățare, pentru a ajuta la formarea continuă prin evenimente profesionale utile breslei, pentru a realiza campanii de promovare a cărții și lecturii.

ABR organizează întâlniri profesionale și cursuri specializate, editează și publică materiale de specialitate, colaborează cu cele mai importante asociații de profil pentru a fi un reper important și a disemina cele mai noi tendințe din lumea informației și a cărții.

Menționăm că filiala cu cei mai mulți membri care orientează 2% din impozit spre ABR va fi distinsă cu un premiu la Conferința Națională a Asociației Bibliotecarilor din România de la Sibiu (2018).

Formularul poate fi descărcat accesând acest link (211 KB).

Instrucțiuni pentru completarea formularului 230 aici (78 KB).

 

 

Noutăți